Taustajoukot

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry on osa maailmanlaajuista partioliikettä. Suomalaiset partiotytöt kuuluvat Partiotyttöjen Maailmanliittoon eli WAGGGSiin (The World Association of Girl Guides and Girl Scouts) ja partiopojat Partiopoikien Maailmanjärjestöön eli WOSMiin (World Organization of the Scout Movement).

Lisätietoa: Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry (PäPa) on pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa) toimiva partiopiiri. Pääkaupunkiseudun Partiolaisiin kuuluvat lähes kaikki pääkaupunkiseudulla toimivat suomenkieliset partiolippukunnat. PäPa on Suomen Partiolaisten (SP) jäsen.

Lisätietoa: Pääkaupunkiseudun Partiolaiset

Helsinki Läntinen

Hespartto kuuluu Helsinki Läntiseen, yhteen Helsinki-toimikunta Hepan aluekummien neljästä alueesta. Hepan tarkoitus on auttaa ja tukea helsinkiläisiä lippukuntia niiden tarvitsemalla tavalla sekä kannustaa niitä yhteistyöhön. Lippukunta tai yksittäinen partiolainen voi pyytää aluekummilta apua erilaisten ongelmatilanteiden ratkaisemiseen, kun omat resurssit tai tieto-taito eivät riitä. Aluekummi ja Heppa toimivat linkkinä lippukuntien ja alueryhmän kautta piirin hallitukseen. Alueemme kummeina toimivat Hespartosta Hanna Ström ja Pekka Kantola Jeanne d'Arcista.

Kannatusryhmä

Hesparton kannatusryhmään voi liittyä maksamalla 20 euron suuruisen kannatusmaksun lippukunnan tilille. Kannatusryhmän tarkoituksena on pitää yllä rekisteriä lippukunnan asioista kiinnostuneista henkilöistä, sekä mahdollinen lippukunnan taloudellinen tukeminen. Kannatusryhmään kuuluville toimitetaan lippukuntalehti Hehku sekä muuta tiedotusmateriaalia.

Lisätietoa: Kannatusryhmä
vanhat jäsenet voivat liittyä kannatusryhmään

Töölön seurakunta

Töölön seurakunta toimii Hespartto-, Töölön Siniset -, Ilvesveikot- ja Töölön Tähystäjät - lippukuntien taustayhteisönä. Seurakunta on luovuttanut tilat lippukuntien käyttöön ja avustaa lippukuntien toimintaa myös rahallisesti. Vuosittain kirkolla järjestetään joulun alla partiokirkko. Itsenäisyyspäivänä lippukunnat avustavat veteraanikirkon pitämisessä.

Lisätietoa: Töölön seurakunta