Vapaaehtoistyö

Hei aikuinen! Haluatko olla mukana tukemassa partiotoimintaa? Tiesitkö, että myös sinulle on paikka partiossa? Lippukunnastamme löytyy tekemistä jokaiselle, joka vain haluaa auttaa. Tällä sivulla on listattuna asioita, joihin erityisesti kaipaamme aikuista tekijää.

Jotta tiedämme kenen puoleen kääntyä apua tarvittaessa, ilmoita halukkuudestasi auttaa Laura Koivistolle. Päivitämme sivua myös jatkossa, joten tulethan myöhemminkin katsomaan minkälainen apu on tarpeen.

Kertaluontoisia / pieniä tehtäviä

Tuuraaja

Joskus käy niin, että ryhmänjohtaja ei pääsekään pitämään omaa kokoustaan. Olisitko sinä valmis tuuraamaan kertaluontaisesti?

Puuronkeittäjä

Joka vuosi joulujuhlassamme tarjotaan riisipuuroa. Puuronkeittäjä ei ehdi osallistumaan joulukirkkoon, joten tarvitsemme tähän ulkopuolista apua. Tämä vie vain päivän! Puuronkeittäjiä tarvitaan joka vuosi.

Myyjäisten järjestäjä

Olisi hienoa jos taas saataisiin myyjäiset järjestettyä!

Sahansuojien ompelija

Sahojamme on hieman epämiellyttävä kuljettaa, koska niillä ei ole kunnon suojia. Tarvitsisimme jonkun tekemään meille sellaiset. Valmista toimivaa mallia ei ole, joten kaikki toteutustavat kelpaavat.

Muonittajia

Suurilla retkillä ja leireillä eivät aina omat johtajat riitä sekä keittiön että ohjelman pyörittämiseen. Kaipaammekin aikuisia muonittajia, jotka pystyvät osallistumaan viikonlopun retkille tai leireille. Jo yhdenkin viikonlopun muonittaminen on suuri apu! Leireillä keittiö ei jää yksin, sillä leiriläiset ja johtajat auttavat kiettiötä päivittäin mm. tiskaamalla kaikki keittiön tiskit.

Teltankuivauskoukkujen asentaja

Telttojen kuivamaan laittaminen olisi huomattavasti helpompaa, mikäli niille olisi katossa valmiit koukut. Tarvitsisimme jonkun suunnittelemaan mihin ja miten koukut asennetaan ja asentamaan ne.

Ulkopelien nikkaroija

Leireillä vapaa-aikaa kulutetaan pihapelien merkeissä. Kaipaisimmekin lisää mölkkyjä ja muita perinteisiä pihapelejä.

Saattajia sudenpentu- ja seikkailijakisoihin

Hesparton sudenpennut ja seikkailijat pyrkivät osallistumaan ainakin yhteen päiväkisaan joka kevät ja syksy. Apukäsiä tarvitaan sekä lähtöön/maaliin, rasteille että ryhmiä saattamaan, jotta lasten matka sujuu koko päivän ajan turvallisesti. Saattaja kulkee ryhmän mukana koko kisareitin läpi, mutta ei osallistu itse rastitehtäviin.

Säännöllisiä tehtäviä

Sudenpentujohtaja

Joka vuosi on tarkoitus perustaa uusi sudenpentulauma. Kaipaammekin erityisesti aikuisia, jotka haluavat johtaa 1.–3.-luokkalaisia. Laumassa on 8–12 lasta, ja se kokoontuu viikoittain. Sudenpennut retkeilevät pari kertaa vuodessa. Tämä ei vaadi aikaisempaa kokemusta, pelkkä innostuneisuus toimia lasten parissa riittää. Tehtävään saa perehdytyksen, koulutuksen ja tukea vuoden varrella. Toivomme, että pystyisit sitoutumaan tehtävään 3 vuodeksi.

Kaluston huoltaja

Kaluston huoltajaa tarvitsemme paikkailemaan ja korjailemaan vaurioitunutta retki/leirikalustoa. Usein vaurioituneita varusteita ei ehditä korjaamaan ja ne hautautuvat varaston uumeniin. Kaluston huoltaminen vie vain muutamia päiviä vuodessa.