Tarpojien selviytymismajakka

5.5.—7.5.2011

Tulossa suuri tarpojavaellus!

Hauskaa on roimasti luvassa, kun Pulut ja Kuukkelit lähtevät selviytymistarpon majakkavaellukselle. Lisätietoja löytyy retkikirjeestä (pdf). Varustelista ja tarkat matkatiedot löytyvät toisesta vaelluskirjeestä (pdf).

Mihin me mennään?

Vaellusmaastomme Repovesi tarjoaa suurine korkeuseroineen, jyrkkine kallioseinämineen, muinaisine kalliomaalauksineen ja lukuisine vesialueineen taatusti unohtumattomia elämyksiä sekä huikeita näköaloja. Alueella ovat Kymenlaakson korkeimmat kohdat ja luonto ympärillä on henkeäsalpaavan kaunista.

Tule ja näe – tätä et Töölössä pääse kokemaan! Ohjelmassa ei taatusti ole viuhkasuunnistusta, vaan kivaa seuraa, herkkuhetkiä, tarpojasalaisuuksia ja iltanuotioita. Seuraavia asioitakaan ei pidä unohtaa:

Lintuja, lehtoja, upeaa luontoa

Repoveden maisemat muodostuvat laajoista asumattomista metsistä, jylhistä kalliojyrkänteistä ja kymmenistä kirkkaista järvistä ja lammista. Alueella on lukuisia erikoisia kalliomuodostelmia ja jälkiä jääkaudesta. Valtaosa alueesta on mäntymetsää, kallioiden välistä löytyy lehtoja, joissa kasvavat mm. ihanalta tuoksuva valkolehdokki sekä metsälehmus eli niinipuu. Linnusto ja eläimistö ovat runsaat, tarkkaavainen kulkija saattaa bongata esimerkiksi kanadanmajavan tai liito-oravan ja pesiipä Repovedellä yksi Suomen tiheimmistä kaakkurikannoistakin.

Extreme-elämyksiä

Tiedätkö, miltä tuntuu seistä 10 metrin korkeudessa 50 metriä pitkällä ja 5 tonnia painavalla riippusillalla tai kiivetä portaita pitkin lähes pystysuoran jyrkänteen huipulle maisemia ihailemaan? Tämänkin voivat uskaliaimmat huimapäät vaelluksemme aikana saada selville.

Historian havinaa

Historian ystäville riittää nähtävää Olhavanvuoren sekä Löppösen luolan kalliomaalauksissa. Näkemisen arvoinen on myös noin 9300 vuotta sitten sortunut Kuutinvuori. Kieltolain aikojen hengen voi aistia Kirnuhuo’ossa, jonka 10–15 m korkeuteen nousevien kalliopaasien muodostaman katon kätköissä keiteltiin ennen vanhaan pontikkaa.