Seikkailijat

Uusia taitoja ja seikkailuja

Mikä joukkue?

Seikkailijat ovat noin 10-12 -vuotiaita partiolaisia. Seikkailijat muodostavat oman ryhmän, joukkueen. Joukkueessa voi olla jopa 15 seikkailijaa. Seikkailijajoukkueen johtajaa kutsutaan sammoksi. Nuoremmilla johtajilla on tukenaan aikuinen ikäkausivastaava, joka vastaa koko ikäkauden toiminnasta kokonaisuutena.

Seikkailijaikäkauden vastaavana toimii  Kaisa ”Tonttu” Mikkelä.

Seikkailijajoukkueen toiminta

Seikkailijat kokoontuvat viikoittain kokousiltoihin. Kokouksissa suoritetaan Suomen Partiolaisten seikkailijaohjelmaa, joka muodostuu ilmansuunnista. Yhteen ilmansuuntaan sisältyy parikymmentä aktiviteettia, kaksi retkeä, yhdet kisat ja vähintään yksi taitomerkki. Seikkailijaikäkaudessa opitaan paljon peruserätaitoja.

Seikkailijaikäkausi voi kestää 2-3 vuotta. Ensimmäisenä kahtena vuonna suoritetaan tervetuloavaihe ja pääilmansuunnat (pohjoinen, etelä, länsi ja itä). Mikäli joukkue jatkaa vielä kolmannen vuoden, siirrytään suorittamaan väli-ilmansuuntia (talvileiri, palvelu, vaellus ja isojen kisat). Jokainen vuosi päättyy SEPELIin eli seikkailijapeliin, jossa leikin varjolla kerrataan jo opittuja taitoja.

Seikkailijat osana lippukuntaa

Seikkailijat saavat osallistua talvileireille toisena vuonna ja voivat olla kesäleireillä koko leirin. Seikkailijajoukkueita on tällä hetkellä lippukunnassamme kolme: Muikut, Kampelat ja Piikkihait.