Sudenpennut

Tästä partiotaival alkaa.

Mikä lauma?

Sudenpennut ovat pienimpiä partiolaisia, n. 7-10 vuotiaita. Sudenpennut muodostavat oman ryhmän, lauman. Laumamme ovat sekaryhmiä yhdessä veljeslippukuntamme Töölön Sinisten kanssa ja yhdessä laumassa on enintään 12 sudenpentua. Lauman toimintaa ohjaavat yli 18-vuotiaat akelat apunaan nuoremmat apuakelat. Nuoremmilla johtajilla on tukenaan aikuinen ikäkausivastaava, joka vastaa koko ikäkauden toiminnasta kokonaisuutena.

Sudenpentuasioissa ota yhteyttä ikäkausivastaavaan Rebekka Kanervaan.

Lauman toiminta

Laumat kokoontuvat viikoittain laumailtoihin. Laumailloissa suoritetaan sudenpentuohjelman ”jälkiä” leikkien ja käytännön toiminnan avulla. Sudenpentujen ”jäljet” ovat merkkejä, joiden suorittamiseksi sudenpennut tekevät niihin kuuluvia ”askeleita”.

Jälkiä on yhteensä 35, joista akelat valitsevat yhdessä lasten kanssa kokouksissa suoritettavat. Ensimmäisen syksyn aikana suoritetaan Tervetuloa-jälki, jossa tutustutaan partiotoimintaan. Vuoden aikana suoritetaan yhteensä 8-10 erilaista jälkeä. Viimeisenä keväänä suoritetaan puolestaan siirtymä-jälki, jossa pohjustetaan siirtymistä seuraavaan seikkailijaikäkauteen.

Sudenpennut osallistuvat aktiivisesti myös retkille, kisoihin ja muihin lippukunnan yhteisiin tapahtumiin. On tärkeää, että myös sudenpennut kokevat kuuluvansa lippukuntaan.

Laumassa jokainen sudenpentu saa myös pieniä vastuutehtäviä. Lippukunnassamme on ”nokkapentu”-perinne. Nokkapentu saa aina nostaa leikit leikkipussista ja kirjoittaa lauman omaan kirjaan. Nokkapentu saa myös sytyttää ja sammuttaa kynttilän. Hänelle voidaan tarpeen mukaan antaa myös muita vastuutehtäviä. Näiden tehtävien myötä sudenpennut oppivat kantamaan vastuuta ja kasvavat vähitellen valmiimmiksi ottamaan yhä enemmän vastuuta.

Lauma osana lippukuntaa

Laumoja on lippukunnassa yleensä useita ja yhdessä ne muodostavat sudenpentuosaston. Koko sudenpentuosaston johtaja vastaa lippukuntamme sudenpentutoiminnasta. Sudenpentuosasto järjestää myös laumojen yhteisiä tapahtumia, kuten retkiä ja tapahtumapäiviä. Sudenpennut saavat osallistua myös koko lippukunnan yhteisiin tapahtumiin. Poikkeuksena kesäleiri kestää sudenpennuilla vain n. 4 päivää, ja talvileirille eivät sudenpennut ole osallistuneet laisinkaan.