Tarpojat

Tarpojat kulkevat aktiivisesti ja toiminnallisesti haastavassakin maastossa.

Tarpojat ovat 12–15-vuotiaita partiolaisia. Tarpojavartiot, joihin kuuluu 4–12 henkeä, kokoontuvat kerran viikossa. Kuukauden tai parin välein on lisäksi koko ikäkauden tarpojatapaamisia (KITT), esimerkiksi leirejä tai retkiä, joissa kaikki lippukunnan tarpojavartiot ovat yhdessä läsnä.

Tarpojavartioiden toimintaa ohjaa samoajaikäinen, vaeltajaikäinen tai aikuinen johtaja. Samoajaikäisillä vartionjohtajilla on lisäksi tukenaan aikuinen ikäkausivastaava, joka vastaa koko ikäkauden toiminnasta kokonaisuutena.

Tarpojaikäkauden vastaavana toimii  Kaisa ”Tonttu” Mikkelä.

Tarpojavartion toiminta

Hesparton tarpojia

Tarpojaikäkauden ohjelma koostuu neljästä puolen vuoden jaksosta eli tarposta, joiden teemoina ovat luovuus, leiri, selviytyminen ja yhteiskunta. Lisäksi kaikkiin jaksoihin liittyy yhteisiä retki- ja ensiaputaitoja. Tarpot voidaan suorittaa missä järjestyksessä tahansa.

Tarpon aluksi vartio sopii yhdessä tavoitteista, joihin jakson aikana tähdätään. Kokouksissa ja retkillä suoritetaan aiheeseen liittyviä aktiviteetteja ja opetellaan uutta. Esimerkiksi yhteiskuntatarpossa tarpojat tutustuvat muiden maiden kulttuureihin sekä yhteiskunnallisiin asioihin ja taitoihin, selviytymistarpossa puolestaan syvennytään erä-, retki- ja vaellustaitoihin. Välillä pysähdytään pohtimaan omaa itseä ja ympäröivää maailmaa paussien ääreen.

Jokainen tarppo huipentuu lippukunnan järjestämään majakkaan, jossa tarvitaan niitä taitoja, joita vartio on jakson aikana harjoitellut.